6.2.11

Εμμονές κ μαλακίες!

Σου έχει τύχει να πας στα Goody's να παραγγείλεις πατάτες κ όταν κάτσεις στο τραπέζι να συνειδητοποιήσεις ο,τι δεν έχεις κέτσαπ? ... το μόνο που σκέφτεσαι είναι να πας να βάλεις κέτσαπ οπωσδήποτε, δεν σε νοιάζει τι γίνετε εκείνη την στιγμή.... η μάνα σου να λιποθυμήσει, κ ο αδερφός σου να ξερνάει αίμα το μόνο που θέλεις είναι να βάλεις κέτσαπ στις πατάτες σου. 

Αυτό είναι ενα μικρό παράδειγμα εμμονής..τι κάνουμε όμως όταν η εμμονή που έχουμε γίνετε αυτοκτονία για κάποιον άλλο? Δηλαδή όταν γουστάρει μια φίλη σου ένα παλικάρι και τρέχει απο πίσω του ενώ αυτός θα προτιμούσε να φιλήσει κώλο ελέφαντα αντί να κάνει κάτι μαζί της κ αυτή είχε εμμονή μαζί του τι θα έκανες? Δεν θα έκανες τα πάντα για να της δώσεις να το καταλάβει? δεν θα της έλεγες οτι θα της βρείς γκόμενο για να σταματήσει να ασχολείται με τον ηλίθιο που το παίζει μανάρι επειδή μια καημένη γύρισε να τον κοιτάξει? δεν θα έκοβες τις φλέβες σου για να της αποσπάσεις την σκέψη της απο αυτόν για ένα δευτερόλεπτο? Η αλήθεια είναι οτι ότι κ να κάνεις αυτή δεν θα το καταλάβει ΠΟΤΕ κ η μαλακία είναι οτι σε πρήζει τα παπάρια ολη μέρα για τον (ας τον πούμε Νίκο), με αποτέλεσμα να καταριέσαι την μάνα του που τον γέννησε κ την μάνα της φίλης σου επίσης.
Αυτό είναι ενα καθημερινό φαινόμενο που νομίζω συμβαίνει σε όλες τις παρέες σε κάποια φάση, είναι πολύ κουραστικό κ μπορεί να σου σου στοιχίσει ακόμα κ την παρέα με τον φίλο σου. Γι αυτό έφτιαξα έναν οδηγό ο οποίος θα σε βοηθήσει να εξηγήσεις με επιχειρήματα στον φίλο σου για ποιους λόγους ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσει να ασχολείται με τελειωμένες καταστάσεις ή ακόμα κ με καταστάσεις που ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΝ.

Νομίζω πως πρέπει να τα απαριθμήσουμε...

1.Πρέπει να του ανοίξεις τα μάτια,γιατί το μόνο που βλέπει είναι το άτομο που θέλει. Πες με καλό τρόπο(σε περίπτωση που όντος δεν γουστάρει ο άλλος) οτι δεν υπάρχει ελπίδα κ οτι τσάμπα ασχολείται. 
2.Αυτό το βήμα είναι το βήμα που θα προσπαθήσεις να του αποδείξεις οτι ,ότι λες το λές για το καλό του κ οχι επειδή ζηλέυεις την σχέση του με τον αλλον μπλα μπλα μπλα μπλα.. Στο είπα δεν θα είναι εύκολο.
3.Αφού μετά απο υπεράνθρωπες προσπάθειες του αποδείξεις οτι  η μύτη σου είναι μύτη κ οχι πόδι
πρέπει να το εξηγήσεις οτι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως τα βλέπει κ οτι έσυ σαν τρίτος κ οχι καψούρης καταλαβαίνεις οτι οι προσπάθειες που κάνει δεν πιάνουν τόπο.
4.Τώρα τον έχεις βάλει σε σκέψεις.... θα περιεργαστεί με λεπτομέρια ότι έχει πει κ έχει κάνει μαζί του   κ αν δεν είναι ψυχάκιας θα καταλάβει οτι όντος είναι έτσι τα πράγματα.
5.Εδω είναι τα δύσκολα...κάνεις μια συζήτηση μαζί με τον φίλο σου κ αν δείς οτι έχει ξεκολλήσει ή τουλάχιστον έχει προβληματιστεί με το θέμα, του προτείνεις να πάει να μιλήσει στο άτομο που γουστάρει στα ίσα..δεν κρυβόμαστε άλλο.  
6. Αν το κάνει κ φάει σκατά κ συνεχίσει να σε πρήζει με αυτόν, τότε πες του οτι τον βοήθησες όσο μπορούσες, οτι δεν νομίζεις οτι υπάρχει κάποιο μέλλον κ οτι δεν θέλεις να σου μιλάει αλλο για αυτόν γιατί κουράστηκες...
7.Το πιο πιθανό είναι να μην σου μιλάει για κάποιο διάστημα ή να μην σου μιλάει για το συγκεκριμένο θέμα κ για κανένα που τον προβληματίζει γιατί νομίζει οτι δεν γουστάρεις να ακούς για τα προβλήματα του. Όταν όμως ξυπνήσει απο την καψούρα κ καταλάβει για πιο λόγο το έκανες, οχι μόνο θα σου ξαναμιλήσει αλλά θα σε ευχαριστήσει κ για την υπομονή που έκανες  κ θα σε εκτιμάει πιο πολύ. Αυτά. Κ ελπίζω να πάνε όλα καλά κ αν γίνει να γίνει μόνο μια φορά γιατί αν γίνει κ δεύτερη τότε να τον βάψεις μπλέ κ να τον πετάξεις στην θάλασσα.

Το σημερινό θέμα μου ήταν σοβαρό.... δεν θα ξαναγίνει :P

5 σχόλια:

  1. Αρχικά σκέφτεσαι γιατί να τα κάνεις όλα αυτά...ύστερα σκέφτεσαι ότι είναι φίλος σου και λες να το κάνω το κάνω το καλό...μετά από αρνητικά αποτελέσματα όμως, πώς καθησυχάζεις ένα φίλο που έχει την εντύπωση ότι αντί να τον βοηθάς πιστεύει ότι τον κατακρίνεις για τις πράξεις του λόγω μιας "βλακείας" που έκανες να του πεις ότι το να ακούς συνεχόμενα για το ίδιο άτομο όλες τις ώρες της ημέρας είναι εξωφρενικό!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και πιο λαικά " Εμμονή με το μουνί ή το καβλί "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ωραία τα σοβαρά θέματα που πιάνεις. Να ξαναγίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή